perjantai 23. lokakuuta 2015

Bremen, Germany. Mini-Break.

Ystäväni kertoi facessa heränneensä onnellisena. Fantastista. Ihana uutinen.

Tämä on ollut nurinoiden, agressioiden ja pettymysten syksy. Hallituksen säästötoimet, pakolaisvirta, mielenilmaisut puolesta ja vastaan, typerät rasistiset temput. Minäkin, ihme kyllä, yritin kerrankin ymmärtää missä mennään. Hetken aikaa luin kaiken. Seurasin keskusteluja, klikkasin linkit, googlasin jutut Suomen taloudesta ja eurosta, Syyrian sodasta ja Irakista. En tullut juurikaan viisaammaksi. Voin vain huonommin. Kuinka voi yrittää olla onnellinen, kun maailmassa on niin paljon kärsimystä? Päätin siis palata kuplaani ja luottaa siihen, että jotenkin asiat järjestyvät, jotenkin elämä menee eteenpäin. Vähän rahaa avustuskohteisiin, sitten itselle miniloma Saksaan. Ostetulla hyvällä omatunnolla voi muutaman päivän nautiskella ihan mukavasti. Ja Bremen osoittautuikin viihtyisäksi minikohteeksi. Me kävelimme, katselimme, kävelimme lisää. Mies etsi geokätköjä, naiset ostivat teinille talvivaatteet. Markkinoitakin maisteltiin hiukkasen ja saksan kielen taitoja saatiin testata jokaisena päivänä. Rentoo menoo.
2 kommenttia:

Kutri kirjoitti...

Hyvä että oot päässyt vaihtamaan maisemaa, kun sulle se on henki ja elämä! Mä en jaksa ollenkaan vaivata päätäni maailman tilanteella, kun asiat ei mun funtsaamisestani miksikään muutu. Mun on ihan toivotonta edes yrittää tajuta syitä ja seurauksia ja miksi ja miten, kun ei aivokapasiteetti kertakaikkiaan riitä. Seurailen pääotsikoita ja pudistelen päätäni, mutta näiden hommien hallinta on jätettävä korkeampiin käsiin. (Enkä nyt tarkoita Soinin ja Sipilän handuja.)

Aulisko kirjoitti...

Mä taidan olla vähän turhankin elämyshakuinen. Haluaisin jopa muuttaa eri paikkakunnalle asumaan ihan vaan vaihtelun vuoksi.
Olen minäkin jo tajunnut, etten voi muuttaa maailmaa. En ymmärrä asioita, ei riitä aivokapasiteetti mullakaan, mutta paineita osallistumiseen on. Ihmisethän näistä asioista kuitenkin päättää. Hyvin tai huonosti, jopa hyvin huonosti.