tiistai 2. elokuuta 2016

Montrèal


Sukulaisia, Niagara Falls, kiva iltakierros Torontossa serkun ja vaimonsa opastamina, aamulla vielä perusturistijuttuja ja sitten ajo Ottawaan. Kaksi päivää tädin ja sedän vieraina Richmondissa, pyykkäystä, ajelua vähän siellä sun täällä, pakollisia valokuvia. En ole edustavimmillani, hiusrauta ei edelleenkään toimi, kosteus liimaa tukan ihoon ja kamera ei pidä minusta, mutta tämä on niitä asioita, jotka vieraan kuuluu tehdä. Tsiis!

Sunnuntaiaamuna täti vei meidät bussiasemalle. Sähelsimme karkkiautomaatilla (saatiin ulos Skittles-pussi ja toffeepatukka), jonotimme väärässä jonossa (kas vain) ja sitten Greyhoundilla Montrealiin. Nukuin koko matkan. Oikea matkabloggaaja kirjoittaisi tyhjentävän kuvauksen suurkaupungin nähtävyyksistä, mutta meillä kului enin aika hotellin kattoterassilla 22. kerroksessa. Otimme aurinkoa, pulikoimme altaassa. Tokihan ajelimme myös metrolla (ihan näppärää), kävelimme laiskasti vanhassa kaupungissa (tyttärellä rakkoja jalkapohjissa) ja piipahdimme maanalaisessa ostoskaupunginosassa (ei mitään ostettavaa). Kolme päivää. Paluumatkalle lähtiessä eksyimme mielenkiintoisille uusille kaduille ja tähän asti väsynein silmin nähty kaupunki alkoikin yhtäkkiä vaikuttaa varsin jännittävältä. Mon Dieu, Montrèal jäi kesken! 11 kommenttia:

Päivin uutispuoti kirjoitti...

Jaahas, sama kirjoitus kahteen kertaan, sellaista se Canada helposti teettää!

Aulikki kirjoitti...

Oletko huomannut miten helposti blogijulkaisun voi vahingossa palauttaa luonnokseksi ja sitten sen joutuu julkaisemaan uudestaan? Sitten niitä saattaa näkyä jossain hallintapaneelissa kaksi, vaikka vain viimeisin on tallella kokonaisena.

Kutri kirjoitti...

Jehna! Sä olet päivittänyt blogia jopa reissun päällä - mä en ikänänsä kykenisi moiseen! Kerro mulle myöhemmin mitä reissunne tuli kustantamaan öbaut, mä hirmusti haluaisin käydä Nykissä mutta pitänee ruveta laittaan ajoissa rahaa sukanvarteen. Vaahtosin tästä heti Terolle kun näin instassa ekan kuvanne! 😅

Aulikki kirjoitti...

Lennot noin 900 nupilta. Muutama vuosi sitten huhtikuussa 550e nuppi. Manhattanilla yöpyminen on kallista mutta kannattaa. Me maksettiin tällä kertaa vajaa 700 neljästä yöstä. Oma kylppäri ja sisälsi WiFin. Sänky 160, tahmainen kokolattiamatto.

Kutri kirjoitti...

OMG, taitaa kulua jokunen tovi ennen kuin meidän matkakassa on koossa, mutta oih ja voih, miten ihkua sinne ois päästä!

Päivin uutispuoti kirjoitti...

Kommentoin luonnosasiaa: en tiennytkään. Hyvä, että kerroit! Mun tulee joskus julkaistua liian aikaisin. Haluaisin, että vain lopullinen versio jää näkymään.

Päivin uutispuoti kirjoitti...

Toisaalta: neljä yötä hotellissa Helsingissä, tarjoushinta Hotel Glo Art 483 euroa. Junaliput 2 x 110 euroa plus Helsinkikortti päälle. Ei jää kauas New Yorkista.

Aulikki kirjoitti...

Totta, Helsingissäkin saa maksaa. Ja Rovaniemellä!

Päivin uutispuoti kirjoitti...

Vai on Roikin niin kallis, en tiennytkään. Onneksi mä sain keväällä palkankorotuksen, niin pystyin maksamaan kullankin matkan ja majoituksen.

Aulikki kirjoitti...

Tästähän on suorastaan pakko tykätä.

Päivin uutispuoti kirjoitti...

Oi, kiitos!