perjantai 30. maaliskuuta 2018

Bad Hair Day


Waterstones Piccadillyllä on minulle liian suuri. Kirjoja on kuudessa laajassa kerroksessa sellaiset määrät, että menetän keskittymiskykyni täysin. Sen sijaan saman kadun varrella sijaitseva Hatchards, Lontoon vanhin kirjakauppa (since 1797), on paljon helpommin sulateltava ja viihtyisämpikin, vaikka monikerroksinen niin kuitenkin koloinen ja kodikas. En ehkä olisi osunut sinne, jos en aamulla olisi lähtenyt jalan liikkeelle vahvana aikomuksena kävellä koko päivä. 

Kun tunnollisesti nautitun aamiaisen jälkeen (rahoille vastinetta) astuin hotellin ovesta ulos, paistoi aurinko ujosti pilvien takaa ja vaikka EIsateenvarjolleKYLLÄaurinkolasit - asenteella yleensä kerjää itselleen vain hankaluuksia, lähdin minä kaupungille juuri niin, säätiedotusta uhmaten. Ensin Elizabethin sillan yli Buckingham Palace Roadille, jota pitkin sitten palatsille asti ottamaan selfieitä kullattujen porttien edessä niin kuin sadat muutkin turistit (ei kylläkään onnistunut, hiukset litussa taas). Kävelin palatsin ohi Hyde Park Cornerille, käännyin Piccadillylle ja puistin pontevasti päätä bussilippujen myyjille. Hatchardin kirjakaupan jälkeen alkoi sataa. Ja minä huomasin avoimen kirkon (StJames). Ohjelmassa tietenkin syventyminen pääsiäiseen, "The Three Hours", sellomusiikkia (Bach) ja virsiä, raamatunlukua ja puhetta ja runsaasti hiljaisuutta. Hyvin miellyttävä kokemus. Ensimmäisen tunnin jälkeen naapuripenkissä alkoi mies päästää kevyitä uniääniä. Kun urut lähtivät soimaan, hän heräsi hetkeksi mutta oli liian väsynyt noustaakseen seisomaan virren ajaksi. Ymmärsin hyvin, minuakin nukutti ihan vietävästi mutta en löytänyt sopivaa salatorkahtamisasentoa. Minusta näytti, että edessänikin nukahdeltiin pitkien hiljaisuushetkien aikana mutta ihailtavan hartaan näköisesti.
Jouduin päivittämään vanhan Oyster-korttini ja menemään metroon. Sateessa ei voi lukea karttaa ja minä olen aina eksyksissä. Päivän vaateshoppailu epäonnistui surkeasti eikä hiuspuuteriakaan tullut ostettua. Huomenna uudestaan, täytyy yrittää suorittaa, olen leuhkasti varannut yhdelle laukulle paikan ruumaan kotilennolle.