sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Pätkä punaista


Heräsin aamukolmelta miettimään Jumalaa. Että jos oikein kovasti etsisin, niin löytäisinkö. Ja kenen Jumalan ehkä löytäisin. Sen pitemmälle ei siihen aikaan aamusta kannata mennä. Parempi vain nousta ylös ja keittää puuro, lukea hetkinen kevyttä dekkarihömppää ja sammua nojatuoliin.

Päivän kauppareissu oli sangen onnistunut. Heti ulko-ovella suuntasin katseeni lattiaan, jotta pääsin lehtihyllyn ohi näkemättä lööppejä. Tänään halusin ohittaa kaiken sen pettymyksen, surun, turhautumisen, mikä uutisista väistämättä seuraa. Ja varsinkin sen sisuksia kiehuttavan vihan. Tänään kuuntelin rauhassa kilkatikalkatisävelmiä kaupan käytävillä, heittelin ostoskärryyn tuoksuja ja suklaata, leipää, juustoa, luomuappelsiinimehua. Vailla huolta. Tytär valitsi murot ja Novellen, minä pinosin mukaan jouluteetä.

Kotona kaivettiin esiin vanhat koulussa askarrellut aarteet, teipattiin ikkunoihin paperikynttilät, nostettiin tontut jokavuotisille vakiopaikoilleen. Sähkövaloja tuli niin moneen paikkaan, että joulun aikaan on odotettavissa sulakkeiden vaihtoa. Tytär halusi joululankaa ja aloitti joulutyön. Istuttiin olohuoneessa, sytytettiin kynttilä, kuunneltiin Noita Nokinenää, juteltiin mukavia.

Päätin, että suurin huoleni tänään on malttaako poika 19v odottaa tiistaihin, ennen kuin avaa suklaakalenterinsa ensimmäisen luukun. Hän halusi vaalenapunaiset muumit ja tytär Mars-kalenterin. Minulle kelpaavat vain kauniit kuvat.5 kommenttia:

Kutri kirjoitti...

Erittäin oikeanlainen eka adventti teillä! Minulla pitkälti vääränlainen kieroutuneesta luonteestani johtuen. Kyllä mä joskus vielä opin!

Harmin paikka, että multa meni Nokinenä(kin) ohi!

Aamupohdinnastasi sen verran, että eiks kristinusko eroa muista just siinä, että muissa uskonnoissa ihminen etsii Jumalaa, mutta kristinuskossa Jumala etsii ihmistä ;-)

Aulisko kirjoitti...

Sulla on kiire, koska asiat eivät ole menettäneet merkitystään. Ja se on hyvä. Näin minä sen näkisin. En tiedä kuka etsii mitä, vaan jospa joku joskus löytää.

Aulisko kirjoitti...

Meillä muutes on Nokinenät äänitteillä.

Päivi S kirjoitti...

Äiti ja tytär löysivät joulusta punaisen langan. Tykkään!

Aulisko kirjoitti...

Sitä punaista lankaa oli muutes ihan konkreettisesti vaikea löytää.