maanantai 13. kesäkuuta 2016

Täytyy taas opetella olemaan ihmisten ilmoilla


Tämä auto/junamatka Pohjois-Pohjanmaalta Uudellemaalle on täydellinen esimerkki siitä kuinka erakkonainen vähitellen totutetaan tiheämpiin väkimääriin. Harjoittelu aloitettiin pienten paikkakuntien kahviloissa ja huoltoasemilla, väliin rauhoittavia lenkkejä hautuumailla ja muilla tasapainottavilla paikoilla, ja treenin lopuksi kokelas tiputettiin vauhdista Tampereen rautatieasemalle. Siinä vaiheessa tunsin vielä lievää klaustrofobiaa, koska samaa ilmaa oli hengittämässä reilusti enemmän kuin viisi ihmistä, joihin välimatkaakin oli ajoittain vähemmän kuin kaksi metriä, mutta kykenin kuitenkin nousemaan Helsingin junaan. Halusin päästä näkemään Lapin sotilassoittokunnan Senaatintorilla ja Espan lavalla, ja pääsinkin. Poikani marssi ja minä katsoin. Ei tarvinut puhua paljon kellekään paitsi pikaravintolassa ruokaa tilatessa ja ostaessani lippua Ateneumiin. 

Vielä muutaman päivän ajan täytyy osata käyttäytyä ihmisiksi. Kadulla pitää muistaa kävellä reunassa eikä saa mutkitella. Törmäysriski on täällä paljon suurempi kuin kotona.
3 kommenttia:

Kutri kirjoitti...

Heh. Sitten kun olet harjoitellut aikasi, voit suorittaa loppukokeen Lontoossa Liberty-tavaratalon jouluosastolla siinä joulukuun aikana. Kirjoitan sulle henkilökohtaisesti diplomin.

Aulisko kirjoitti...

Kestää vielä TOSI kauan ennen kuin kykenen tuohon. Oot pro.

Kutri kirjoitti...

Älä kuule luule, että edes minä pystyin siihen. Viisi metriä sisälle siihen tungokseen ja sit sanoin miehelle, että nyt äkkiä ulos täältä tai mä kuolen tähän :-D