maanantai 7. joulukuuta 2015

Turisti kaupungilla

(Observointia ja fundeerausta Tanskan idyllisessä pääkaupungissa)

Parhaiten kaupunkikuvaan sulautuu turisti, jolla on musta takki. Tyylikäs ihminen voi pukeutua melkein mihin väriin tahansa, mutta luultavasti valitsee kuitenkin mustan. Myös punainen tai beige ovat hyviä vaihtoehtoja tyylikkäälle kaupunkilaiselle, mutta vähän niitä täällä näkee. Minä olen tavallinen pulliainen ja haluan hävitä taustaan. Minulla on siis standardivärinen kevyttoppa, vaikka en yhtään tykkää mustasta. Aivan sattumoisin myös myssyni noudattaa kööpenhaminalaista pukeutumiskoodia. Oikea väri ja malli ja hyvänä lisänä hopeahiutaleet. Ei ole ollut päässä vielä yhtään kertaa.
Huomaamaton perusnainen käyttää turistimatkalla meikkivoidetta ja puuteria. Poskien verisuonet on hyvä laittaa piiloon eikä nenäkään saa kiiltää. Minäkin teen niin, vaikka koko ajan sitten tuntuu, että naama on likainen ja onhan sitä paitsi ihan turhaa touhua jatkuvasti putsata huulten jälkiä take away -kupista. 
Jos muuttaisin Kööpenhaminaan asumaan, ostaisin heti mustan polkupyörän. Täällä pyörillä mennään lujaa leveitä pyöräkaistoja pitkin muun liikenteen vieressä. Vauhdikkaimmat polkijat huutelevat ystävällisiä varoituksia mustatakkiselle, pyylevälle turistille, joka vinkaisten hyppää pois tieltä. Välillä väistöliikkeet varmaan näyttävät aika akrobaattisilta, koska pyöräilijöitä huvittaa. 
Minun miehelläni on punainen takki ja vakaa askel. 


4 kommenttia:

Päivin uutispuoti kirjoitti...

Jaahas, miltä vuosisadalta tämä kertomus on? Ihanko Karen Blixenin ajoilta. Kevyttopan tilalle vois laittaa viitan ja polkupyörän tilallr vaunut.

Aulikki kirjoitti...

En tiedä mistä se ilmestyi. Yhtäkkiä vain piti naputella aamulenkin jälkeen. Melkein totta joka sana. Unohdin vain tummanvihreät takit.

Päivin uutispuoti kirjoitti...

Karen Blixen puhuu sun kautta.

Aulikki kirjoitti...

Nyt ratkesin!