perjantai 18. joulukuuta 2015

Rooma


Tämä on tietysti vain ohimenevä ajatus mutta tuli mieleen, että jos nyt kuitenkin käyttäisin rahaa johonkin ylimääräiseen, kun on matkan viime päivät käsillä. Tarjontaa kyllä riittää. Kaduilla on liikkeellä satoja selfie-tikkujen ja huivien myyjiä. Laukkuja, puukalistimia, limalöllysköitä voi ostaa joka nurkalta. Meidät halutaan joka ravintolaan syömään tai kahville tai viinilasilliselle. Tai sitten rahaa voi tiputtaa rukouksia mutisevan vanhan naisen anovaan käteen. Tai miehelle, joka vääntyneet jalkaterät esillä kerjää rahaa kuppiin Trevin suihkulähteen lähettyvillä.

En tiedä mitä ajatella. Matkalla Vatikaaniin seurasin papin asuun pukeutuneen miehen ratkaisua. Ei tippunut mummulle kolikkoa. Toinen pappi pyöritteli sormissaan 20(50?)-senttistä.

Nunnia tietenkin näkee myös. Yritän peitellä uteliaisuuttani, mutta vaikea on pitää kamera aisoissa. Haluaisin kuvan huiveista ja heiluvista helmoista. Poliisit, karabinieerit ja santarmit jätän rauhassa tekemään työtään. Espanjassa emme moisia nähneet, mutta täällä taas.

Voi sentään tätä maailmaa.